Flygande däggdjur och svävande bävrar

Public Service är bra television, bra skit; stundom i alla fall. När ett program slutar och nästa inte riktigt vill greppa tag i stafettpinnen och därmed fullfölja kedjereaktionen sedan tablåns början den dagen händer något märkligt. Reklam anses ju som bekant av Public Service som något jämlikt med upplysning om att Peter Jöback är dragen åt det regnbågsfärgade hållet; dvs överflödig information, så någon härligt svängig LIDL-reklam blir det inte tal om. Istället dras testbilden in på duken och resten är historia.

Ni vet testbilden, eller som jag fint har döpt den till; "i brist på annat-bilden". Den ser kanske oskyldig ut vid första ögonkastet, men när man lärt känna denna lömska figur upptäcker man mörka ting djupt rotade långt in i detta extravaganta väsen. Mönstret av linjer i vertikala och horisontella riktningar bryts nämligen på ett ställe. Istället för att fullborda mönstret pendlar ett streck vilt i sidled som en förvirrad krabba. De är som om en ond ande har hemsökt denna sjösjuka linje som verkar oförmögen att slå sig till ro och acceptera sitt öde. Först trodde jag att pendlingen gick i dubbeltakt av en sekund men vid närmare studering stämde inte det här heller. Vad vill den här rackaren egentligen?

 Efter att bokstavligt talat ha gått upp en grop i marken som konsekvens av ihärdigt grubblande och sedan slagit mig ned på en stubbe långt ut i skogen nära vargens hus i "Bamse" hade frågetecknena rätats ut till utropstecken. Den flygande linjen som svävar i oändlighetens tidsrum symboliserar allt som sticker ut i samhället. Den vita linjen är motsvarigheten till den ständigt existerande rebellen på grundskolan som inte tar skit från överordnade. Den vita linjen är en symbol för grabben som alltid kommer sist i pricken med stress. Den är en symbol för individualismens snabba framfart. Den symboliserar originalitet och tänkande utanför boxen. Kanske är den här linjen ett missförstått geni? Kanske är linjen en symbol för en bruten era i en svunnen tid?

Det är inte mycket man kan avgöra säkert i den här frågan, men en sak är dock säker, linjen speglar mänskligheten och mänskligheten speglar linjen.

Tycker ni den ser oskyldig ut eller??



Er crackpipa i humlegården/
A

Kommentarer
Postat av: Tobias

svar: yes i am ;)

2008-08-18 @ 20:41:15
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: Daniel

Absolut, mänskligheten spelar den gyllene linjen

2008-08-20 @ 16:48:46
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Anonym

:D

2008-08-21 @ 05:01:32
Postat av: jennifer

:D

2008-08-21 @ 05:01:48
URL: http://jenwikman.blogg.se/
Postat av: Philip

Yäh man!

2008-09-08 @ 22:38:01
URL: http://philipalmen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0